Naast mijn vrije werk doe ik sinds 1989 illustratiewerk voor diverse uitgeverijen. De illustraties voer ik uit in aquarelverf gecombineerd met kleurpotlood of in oostindische inkt, dus niet in de etstechniek. Inmiddels heb ik zo'n 50 kinderboeken van diverse auteurs geïllustreerd, o.a. van Bies van Ede, Martine Letterie, Leonie Kooiker, Rita Törnqvist, Selma Noort, Frank Herzen, Joyce Pool en Peter Smit.

Ik beschouw mezelf bij het illustreren als uitvoerend kunstenaar, ik stel me in dienst van het verhaal en probeer dat zo goed en begrijpelijk mogelijk voor kinderen te verbeelden met oog voor detail.

Voor meer informatie over mijn illustraties, o.a. de boekenlijst, zie ook www.schrijverzoektillustrator.nl

In  2004 heb ik een grote opdracht afgerond: het illustreren van een prachtige mythe uit Wales, 'Het Lot van De Vorsten van Dyfed' van de Welshe auteur Kenneth Morris, een boek dat oorspronkelijk dateert uit 1914. Dit sprookjesachtige epos is gebaseerd op de mythe van Pwyll en Rhianon uit het vorstendom Dyfed in Wales, een verhaal uit het in de 12e eeuw op schrift gestelde Mabinogion, vergelijkbaar met de Arthurlegende. Daardoorheen heeft de auteur andere elementen uit oorspronkelijke Welshe en Ierse geschriften gevlochten, zodat een prachtige symfonie van Keltische motieven en thema's ontstond.

Pwyll is de sterveling, die een godendochter als vrouw wint en wiens moed, volharding en inzicht telkens weer door de goden op de proef wordt gesteld. Dit boek verbeeldt op een prachtige wijze de zoektocht van de mens naar zijn innerlijke kern en de moeilijkheden die hij daarbij op zijn weg moet overwinnen.

'Het Lot van de Vorsten van Dyfed' is verschenen bij uitgeverij TUPA in Den Haag, het is gebonden en er staan 54 illustraties in kleur in. Het is behalve bij de erkende boekhandel ook bij mij te koop.

Op open atelierdagen presenteer ik naast mijn etsen ook altijd bladen met de schetsen en originelen van recent door mij geïllustreerde kinderboeken.