Kleuretsen waarin het binnenste van de aarde, warmte, vuur en de wisselwerking daarvan met lucht en buiten het hoofdthema vormt. Alle etsen zijn gedrukt in een oplage van 50 exemplaren op 300 grams zuurvrij Hahnemühle etspapier.

uit 1975 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Houtbouw

2021

Bomen zijn gestolde CO2, dus bomen planten is CO2 afvangen uit de atmosfeer. En als we het hout gebruiken voor huizen en gebouwen, leggen we de er in opgeslagen Koolstof (C) voor honderden jaren vast…..Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Permafrost

2018

Een verbeelding van het smelten van de permafrost: het veenpakket in het hoge noorden dat gedurende millennia bevroren was. Door de opwarming van de aarde komt daar methaangas vrij, waarmee diezelfde opwarming waarschijnlijk gigantisch zal versnellen. 

Koningsvarens

2013

De nieuwe stengels van een ruim 50 jaar oude pol Koningsvarens (Osmunda Regalis) in het Jac.P. Thijsse heempark in Amstelveen, ontrollen zich in de lente.

Noorderlicht

2013

De bijzondere verhouding tot het licht, de zon en de kosmos in het hoge Noorden. Een tipi van berkenstammetjes als een kelkvorm die licht ontvangt en doorgeeft.  

Knotwilg II

2012

Een geknotte wilg in de Beemster met een broedende eend er in.

Underground

2005

Zwemmen door de aarde en weet hebben van alles wat daar gebeurt, vruchtbaarheidsgodin (zie ook Inward, In my sleep, Gouden regen).

Kiem

2005

Boontje ontkiemend in de aarde.

Roots

2003

De kruin vierkant begrensd: het bewuste denken zo fijn vertakt dat communicatie d.m.v. spraak mogelijk wordt. De wortels onbegrensd: puttend uit de vitale energie van het onbewuste (zie ook Osmose).

In 't zand

2004

Zelfs met je kop in het zand is er misschien nog veel interessants te ontdekken.

Magma

2002

Meteoriet met vierkant vuur in de kern. Gevaar.

Gaia

1995

De aarde als een met fossielen bedekte toverketel, gevuld met lava als vitale energie (zie ook Thalassa, Levenswater en Panta Rhei).

Skin & Bones

1989

 Elkaar doorkruisende cirkels van 9 verschillende dierenhuiden en 9 botjes. We doen ons best, maar voor ‘leven’ is meer nodig dan het aan elkaar plakken van botjes en huiden.

Medicine Stone

1989


Genezende steen, als een Indiaanse talisman.

Kelk

1989

Strakke vaasvorm die uitloopt in organische ontvangende kelkvorm. Samengaan van twee aspecten (zie ook Maartse wind).

Keerkring

1988

De cyclus van vertering-compostering verbeeld (zie ook Compost)  

Maartse wind

1978

Een strakke vorm die uitloopt in de ogenschijnlijke chaos van de natuur. Het samengaan van die beide aspecten (zie ook Kelk).        

Taal der Vogels

1984

De mens vervlochten met de natuur, die de ‘taal der vogels’ spreekt. Gedachten ‘landen’ in zijn hoofd.

Knotwilg

1982

Een geknotte wilg aan de Beemsterdijk met een nestje er in

Sjamaan

1982

Tovenaar verbonden met steen-lucht-aarde (zie ook Taal der vogels)

Compost

1978

Het prachtige proces van compostering: alles wat gegroeid is in oneindig verfijnde plantaardige of dierlijke vorm, wordt weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke bouwstenen door een leger minuscule diertjes, schimmels en bacteriën. Waar zouden we zijn zonder die afbraak!

Oermoeder

1975

Moeder aarde als voedster van alle leven.